דף הבית
פרוביוטיקה
 פרוביוטיקה
 שאלות נפוצות
ויטה ביוסה הפרוביוטיקה שלנו
 ויטה ביוסה - מה זה?
 המלצות שימוש בויטה ביוסה
 חליטת צמחי מרפא בויטה ביוסה
 תעודת כשרות
 ביוסה בעולם
 ויטה ביוסה- הוראות אחסנה
מאמרים
 עולם הפרוביוטיקה
 מאמרים מדעיים מתורגמים
 בריאות מאת ריבי וקשל רוזנברג
תגובת לקוחות
קניה באתר
 רכישה אונליין
 היכן ניתן לרכוש?
צור קשר
דף הבית
המלצות שימוש בויטה ביוסה

הליקובקטר פילורי

הליקובקטר פילורי

הליקובקטר פילורי

הליקובקטר פילורי

חיידק ההליקובקטר פילורי הוא זיהום שקט שאין לו סימפטומים בולטים כאשר אינו פעיל. אולם כאשר החיידק מתעורר לחיים, מתחילות תופעות לא נעימות של כאבי בטן, צואה שחורה ואפילו הקאות דמיות. חיידק זה גורם למחלות מעיים כמו גסטריטיס וכיב פפטי, סרטן מעי, ואנמיה. ישנן מספר דרכים בהם ניתן לזהות את הזיהום: בדיקת נשיפה, בדיקת דם, לקיחת ביופסיה בעת בדיקת גסטרוסקופיה או בדיקת צואה פשוטה של קופות החולים.

הליקובקטר פילורי - מהם אמצעי הזהירות?

כיום, חושדים כי הסיבה העיקרית להידבקות בהליקובקטר פילורי ההיא מעבר של רוק וצואה בין בני אדם. כאשר הליקובקטר נמצא בריכוזים נמוכים בגופנו אין הוא מזיק, אך כאשר ריכוזו גדל והוא יוצא מאיזון, הוא נהיה "תוקפן" כלומר החומציות שהוא מייצר גורמת לכיבים, סרטן, צרבות בוושט וכדומה. הליקובקטר פילורי מפריש רעלנים הגורמים לדלקת והוא פוגע במאגרי הברזל בגוף. הדרך הטובה ביותר להימנע מהתפתחות של זיהום הליקובקטר פילורי היא באמצעות הקפדה על תזונה נכונה אשר מועשרת בהרבה סיבים תזונתיים, דלה בסוכרים ופחמימות ונטולת כימיקלים. בנוסף חשוב מאוד לשמור על איזון המקרופלורה באמצעות חיידקים פרוביוטיים.

הליקובקטר פילורי - מהם הסימפטומים?

כאשר מופיעים הסימפטומים הבאים, יש לפנות מיד לרופא לאבחון וטיפול בבעיה:

  • הופעת כאבי בטן חמורים.
  • הקאה דמית.
  • צואה שחורה או צואה דמית.
  • תחושת שריפה מתחת לצלעות, תחושה החולפת לאחר אכילה, שתיית חלב או נטילת תרופות נוגדות חומצה.
  • מחסור בברזל.

הליקובקטר פילורי - טיפול קונבנציונאלי

הטיפול הקונבנציונאלי בהליקובקטר פילורי הוא מתן אנטיביוטיקה חריפה ונוגדי חומציות למשך תקופה ממושכת. כיום כולל הטיפול מספר תרופות אנטיביוטיות כגון אמוקסיצילין, מטרונידאזול וקלריתרומיצין. טיפולים אלה כוללים לרוב תופעות לוואי כגון: שלשולים או לחילופין עצירות, חולשה של עצמות הגוף, טשטוש כללי, פריחות באזורים שונים בגוף, קושי בספיגה של ויטמין B12, כאבי בטן, הקאות, סחרחורות, נזק לכבד, רעידות, צלצולים באוזניים ותחושת בלבול.

חיידק ההליקובקטר פילורי - כיצד הפרוביוטיקה נלחמת בו?

ההליקובקטר פילורי הוא חיידק המתקיים במצב של חומציות גבוהה. כדי להתמודד עם חיידק זה נדרשת סבלנות רבה וריכוזים גבוהים מאד של פרוביוטיקה. החיידקים הפרוביוטיים נלחמים בהליקובקטר פילורי על מקום המחייה על ידי הפרשת חלבונים נוגדים לו. החיידקים הפרוביוטיים מאזנים את המערכת הגופנית, מחלישים את האפקטים הדלקתיים, מסייעים בריפוי כיבים ומוסיפים לגוף עוד ועוד חיידקים טובים. מסיבה זו הטיפול בהליקובקטר פילורי בעזרת פרוביוטיקה נמשך זמן רב ויש ליטול את הפרוביוטיקה מספר פעמים ביום.

הליקובקטר פילורי - כיצד מטפלים בעזרת פרוביוטיקה?

את הפרוביוטיקה אפשר למצוא בהרכבים שונים: בכדורים, באבקות ובנוזל. בהתמודדות עם חיידק ההליקובקטר פילורי עדיף להשתמש בפרוביוטיקה נוזלית, בשל יכולתה להיספג במערכות הגוף במהירות וביעילות. מומלץ להשתמש בפרוביוטיקה ויטה ביוסה שהוכיחה את עצמה בטיפולים רבים.

יש להתחיל את הצריכה בהדרגה עד למינון של 40 מ"ל פעמיים ביום (סה"כ 80 מ"ל ביום), יש להקפיד על צריכת מינון זה למשך חודש ימים. לאחר מכן יש להפחית את המינון בהדרגה ומומלץ להמשיך בטיפול מונע הכולל צריכה של כ-20 מ"ל ביום או יומיים. הדרך הטובה ביותר לדעת אם אתם אכן סובלים מהזיהום היא להקשיב לגוף ולראות אתם חווים אחד או יותר מהסימפטומים הלא נעימים שנוצרים כתוצאה מהימצאות הליקובקטר פילורי בגופכם. כמו כן מומלץ לבצע בדיקות ריכוז של ההליקובקטור פילורי בתחילת הטיפול ובסופו. עבור טיפול זה מומלץ לצרוך את הויטה ביוסה על בטן ריקה עם כוס מים, ומומלץ להקפיד על תזונה נטולת מוצרי חלב ושתיית מיץ חמוציות (לא דיאט).

לרכישת ויטה ביוסה

 

אופן השימוש בוויטה ביוסה כמתואר הינו מידע מקצועי ואינו משמש התוויה רפואית, דיאגנוזה או יעוץ תרפויטי. אין לקבל את הנחיות השימוש הנ"ל כתחליף לטיפול מקצועי ואין להפסיק לקחת תרופות לפי מרשם הרופא המטפל ו/או לפי הידע הרפואי המקובל. יתר על כן, רצוי שקורא הכתבה הזאת יודיע לרופא המטפל על המידע שבכתבה זו. כאשר הקורא משתמש באחת ההנחיות לשימוש בוויטה ביוסה הוא פועל לפי רצונו האישי ולוקח על עצמו את האחריות. על אנשים הנוטלים תרופות מרשם או כל חומר אחר המכיל חיידקים, בעלי רגישות ידוע לצמחים, נשים בהריון ותינוקות, יש להיוועץ עם רופא.

דף הביתהדפסהמפת האתרמדיניות שמירה על פרטיות