דף הבית
פרוביוטיקה
 פרוביוטיקה
 שאלות נפוצות
ויטה ביוסה הפרוביוטיקה שלנו
 ויטה ביוסה - מה זה?
 המלצות שימוש בויטה ביוסה
 חליטת צמחי מרפא בויטה ביוסה
 תעודת כשרות
 ביוסה בעולם
 ויטה ביוסה- הוראות אחסנה
מאמרים
 עולם הפרוביוטיקה
 מאמרים מדעיים מתורגמים
 בריאות מאת ריבי וקשל רוזנברג
תגובת לקוחות
קניה באתר
 רכישה אונליין
 היכן ניתן לרכוש?
צור קשר
דף הבית
המלצות שימוש בויטה ביוסה

פטרת בנרתיק

פטרת בנרתיק

פטרת בנרתיק

פטרת בנרתיק

מחקרים מוכיחים כי כ-75% מהנשים יחוו בחייהן לפחות פעם אחת זיהום של פטרייה וגינאלית ולפחות 45% מהנשים יחוו פטרייה זו יותר מפעמיים בחייהן. פטרייה זו מתפתחת כתוצאה מלחץ נפשי, מתזונה לקויה, מחוסר שינה, מירידה במערכת החיסון וממחלות, משינויים הורמונאליים כמו קבלת ווסת, היריון וגיל המעבר. אנטיביוטיקה, סטרואידים וגלולות נגד היריון משפיעים גם הם על התפתחות הפטרייה הווגינאלית. גם מחלות כרוניות כמו סוכרת ואיידס גורמות להופעת הפטרייה בנרתיק. כיוון שבמקרים רבים לרפואה הקונבנציונלית אין פתרון מוחלט לבעיה זו, נשים רבות פונות אל הרפואה האלטרנטיבית, המציעה לנשים הסובלות מפטרייה בנרתיק לקחת פרוביוטיקה דרך הפה ולבצע שטיפות נרתיקיות.

פטרת הנרתיק - מהם הסימפטומים?

  • גרד בלתי פוסק.
  • תחושת צריבה המדמה שריפה וכאב עז.
  • קשיים בקיום יחסי מין ובעת מתן שתן, עקב הכאב והצריבה.
  • הפרשות גבישיות

פטרת הנרתיק - כיצד מאבחנים?

כאשר אישה מגיעה לגינקולוג כשבפיה תלונות על גרד בלתי פוסק, הפרשות גבישיות, צריבה וכאב המתגברים בעת קיום יחסי מין או בעת מתן שתן, החשד המיידי נופל על פטריית הנרתיק.

במקרים רבים הטיפול הקונבנציונלי אינו מקל על התסמינים. במקרה שכזה חשוב לבצע תרבית, כדי לוודא שאין גורמים מזהמים נוספים בנרתיק, כמו למשל חיידק הווגינוזיס, שהטיפול בו שונה מאשר בפטריית הנרתיק. חשוב לציין בפני הרופא אם קיימות מחלות אחרות או שמערכת החיסון נחלשה.

כאשר הפטרייה אינה נעלמת כעבור כשבועיים או שהיא שבה ומציקה, יש לחזור אל הרופא ולבצע בדיקות נרחבות.

פטרת הנרתיק - איך מטפלים בפרוביוטיקה?

בפטרת הנרתיק מטפלים בשתי דרכים: בטיפול מקומי ובטיפול כללי.

טיפול מקומי - שוטפים את הנרתיק 3 פעמיים ביום בעזרת מזרק או על ידי מכשיר הנקרא אגס (ניתן להשיג בבתי המרקחת). כל שטיפה צריכה להכין מינון של 20 מ"ל פרוביוטיקה, למשך שבוע ימים.

טיפול כללי וטיפול מונע - לרוב, ההדבקה בפטרת הנרתיק נעשית דרך הצואה, לכן, כדי למנוע הדבקה עצמית חוזרת של הפטרייה ולטפל היטב במערכת העיכול, עדיף לקחת את הפרוביוטיקה דרך הפה (אוראלי). יש להתחיל לצרוך את הפרוביוטיקה בהדרגה. להתחיל במינון של 20 מ"ל ביום על בטן ריקה ובהדרגה להגדיל את המינון עד ל-50 מ"ל ביום. מומלץ לפצל מינון זה לפעמיים ביום. יש להמשיך ולצרוך מינון זה במשך כחודש ימים. לאחר מכן, כטיפול מונע מומלץ להמשיך ולצרוך 20 מ"ל ביום מפוצל בוקר וערב.

לרכישת ויטה ביוסה

 

אופן השימוש בוויטה ביוסה כמתואר הינו מידע מקצועי ואינו משמש התוויה רפואית, דיאגנוזה או יעוץ תרפויטי. אין לקבל את הנחיות השימוש הנ"ל כתחליף לטיפול מקצועי ואין להפסיק לקחת תרופות לפי מרשם הרופא המטפל ו/או לפי הידע הרפואי המקובל. יתר על כן, רצוי שקורא הכתבה הזאת יודיע לרופא המטפל על המידע שבכתבה זו. כאשר הקורא משתמש באחת ההנחיות לשימוש בוויטה ביוסה הוא פועל לפי רצונו האישי ולוקח על עצמו את האחריות. על אנשים הנוטלים תרופות מרשם או כל חומר אחר המכיל חיידקים, בעלי רגישות ידוע לצמחים, נשים בהריון ותינוקות, יש להיוועץ עם רופא.

דף הביתהדפסהמפת האתרמדיניות שמירה על פרטיות